De algemene voorwaarden van Stadswandeling Utrecht zijn van toepassing op alle overeenkomsten die met Stadswandeling Utrecht worden afgesloten.

Algemeen

Stadswandeling Utrecht is een initiatief van Iris Dijkstra (Stadsgids030) en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30273942.

De bevestiging

Als u een stadswandeling bij Stadswandeling Utrecht boekt, ontvangt u via e-mail een bevestiging van de gemaakte afspraken: de datum, het tijdstip, het begin- en eindpunt van de wandeling, het aantal deelnemers, de kosten etc.

De betaling

De factuur dient na ontvangst binnen dertig dagen te worden voldaan.

De gids

Als oprichter van Stadswandeling Utrecht worden de stadswandelingen in principe door Iris Dijkstra verzorgd. Kan zij niet, of zijn er meerdere gidsen nodig (bij grote groepen), dan schakelt zij (ook) andere stadsgidsen in. Allemaal hebben zij een degelijke opleiding en zijn zij ervaren in het geven van rondleidingen.

De begin- en eindtijd

Stadswandeling Utrecht houdt zich aan de overeengekomen begin- en eindtijd. Heeft u onverhoopt vertraging opgelopen, belt u dan naar het telefoonnummer dat u bij uw bevestiging hebt ontvangen. Bent u meer dan een kwartier te laat zonder dit telefonisch te hebben gemeld, dan kan Stadswandeling Utrecht de stadswandeling annuleren. In dat geval blijft u verplicht de volledige factuur voor de stadswandeling te voldoen.

De route

De route wordt in overleg met u bepaald. U kunt ergens in de Utrechtse binnenstad worden opgepikt en aan het eind weer worden afgezet. De route wordt hier dan op aangepast.

Het aantal deelnemers

Stadswandeling Utrecht houdt een maximum van 20 deelnemers per groep aan. Bent u met méér, dan moeten er dus ook meerdere stadsgidsen worden ingehuurd. Het aantal personen moet daarom vooraf duidelijk zijn.

Een wijziging in het aantal personen kan tot maximaal een week voor de stadswandeling aan Stadswandeling Utrecht worden doorgegeven. Daarna gaat Stadswandeling Utrecht uit van het aantal deelnemers dat eerder is afgesproken.

Aansprakelijkheid

Deelname aan de activiteiten van Stadswandeling Utrecht is voor eigen risico. Deelnemers zijn bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor hun deelname aan het verkeer. Stadswandeling Utrecht is evenmin aansprakelijk voor schade van deelnemers opgelopen tijdens een wandeling, of voor schade die een deelnemer tijdens een wandeling aan derden toebrengt. Ook is Stadswandeling Utrecht niet aansprakelijk voor beschadigingen of de vermissing van spullen van deelnemers.

Annulering door klanten

Heeft u bij Stadswandeling Utrecht een stadswandeling geboekt, dan geldt het volgende:

  • U kunt een reservering kosteloos annuleren tot uiterlijk twee weken van tevoren.
  • Annuleert u een wandeling daarna, tot uiterlijk één week van tevoren, dan brengt Stadswandeling Utrecht u 50% van de kosten in rekening.
  • Annuleert u in de week voorafgaand aan de stadswandeling, tot maximaal 48 uur van tevoren, dan wordt 75% van de kosten in rekening gebracht.
  • Annuleert u een wandeling minder dan 48 uur van tevoren, dan wordt 100% van de kosten in rekening gebracht.

Annulering door Stadswandeling Utrecht

In alle jaren dat Stadswandeling Utrecht actief is, is er nog nooit een stadswandeling geannuleerd. Desondanks kan annulering van een stadswandeling door Stadswandeling Utrecht in uitzonderlijke situaties (weeralarm, ziekte) noodzakelijk zijn. Samen met u wordt dan naar een passende oplossing gezocht. Uiteraard hoeft u de afgesproken stadswandeling dan niet te betalen.