Heimwee heb ik niet gauw. Heim-weetjes heb ik des te meer. Het zijn grappige weetjes over de stad die ik al tientallen jaren mijn thuis, mijn heim kan noemen. Wat bijvoorbeeld het verschil is tussen Utrechters en Utrechtenaren. Waarom er huisnummers aan de Nieuwegracht ontbreken. Wie Louis Hartlooper eigenlijk was. Waarom Utrecht zoveel werfkelders heeft. Enzovoort. De leukste heim-weetjes zijn gebundeld in een boek dat eind 2021 is uitgekomen. Het telt 185 pagina’s, is rijk geïllustreerd, heeft een harde kaft en kost € 27,95. Hier kunt u een preview vinden! Wilt u een exemplaar en woont u in Utrecht-stad? Dan doet u me een groot plezier als u het boek rechtstreeks bij mij bestelt. Dan signeer ik het, als u wilt, en kom ik het nog persoonlijk bij u afleveren ook!

Over aandacht voor mijn boek heb ik niet te klagen gehad. Binnen twee weken stond het bij boekhandel Broese in de top 10 van best verkochte boeken, binnen twee maanden was er een tweede druk. Ook tipte Broese het als boek van de week. Verder schreef DUB, het online blad van de Universiteit Utrecht, er een mooie recensie over. Bovendien vindt Koos Marsman – wie kent hem niet – het ‘een praaachtig boekie‘. Als dat geen aanbeveling is, dan weet ik het ook niet meer! Bestellen kan via deze link!